Waarom glasvezel ?

  • Buitengebieden zijn vaak niet voorzien van kabel of ander breedband internet. 
  • Huidige kabelnetwerk raakt vol en wordt daardoor trager en overbelast.
  • Glasvezel – upload en download snelheid zijn gelijk, bandbreedte en snelheid is enorm hoog en is op de toekomst voorbereid.
  • Naast internet wordt ook televisie en telefoon geleverd.
  • Ook voor bedrijven en scholen belangrijk ivm digitale bereikbaarheid

Waarom nu meedoen?
Er is nu subsidie en steun van de provincie; nu is er de kans, het is dus een kwestie van …… nu of nooit ! Doel: 65% of meer van de woningen moeten meedoen om het project te laten slagen (meedoen betekent een intentieverklaring en geeft geen verplichtingen). De kosten voor internet, TV en telefoon via glasvezel worden ongeveer gelijk aan wat nu voor internet, TV en telefoon wordt betaald er zijn geen aansluitingskosten ! Kortom: je krijgt iets veel beters voor ongeveer hetzelfde geld. Hoe meer woningen meedoen hoe eerder de aanlegkosten worden terugbetaald (na zo’n 10 tot 15 jaar), daarna kunnen de maandpremies zelfs omlaag, of, bijvoorbeeld, wat over is sparen voor nuttige doelen van sociale betekenis binnen de gemeenschap. Glasvezel biedt de oplossing voor de toekomst. Niet meedoen is de boot missen.

Wat betekent deelname aan de intentieverklaring?
Ondertekening van de deelnemerslijst of opgave via de website betekent een intentieverklaring en geeft geen verplichtingen. Bij voldoende deelname wordt het project voortgezet en wordt naar verwachting in 2018 / 2019 het gehele netwerk aangelegd. U gaat pas betalen als u na aansluiting een abonnement afsluit bij een provider naar uw keuze. Er zijn dus geen aansluitingskosten. N.B.: Bij later toetreden zijn wel aansluitingskosten verschuldigd.